Brezobzirno! Kaj se je dogajalo sredi Ljubljane z invalidko, ki je želela na avtobus?

slika: pixabay

Na tih, zelo deževen sredin večer, se je na enem izmed postaj Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) odvijala neke vrste burleska, ko je ženska na invalidskem vozičku želela na avtobus.

Zaničljiv odnos do invalidke sredi Ljubljane?

Vsega vajeni Ljubljančani niso verjeli svojim očem. Eden izmed prisotnih, Matic je dogajanje opisal na družbenem omrežju:

“Čakamo na postajališču ZADNJA dva avtobusa, v skupini poleg mene ena punca na vozičku. Se pripelje prva “trola” (za njeno smer). Nima rampe za invalide. Omenimo vozniku, da bi jo na roke dvignili v bus, on sodeluje, spusti bus na tej strani.
Ko jo želimo dvignit, se iz notranjosti oglasijo trije gospodje v LPP oblačilih, da naj ne delamo tega. Da itak pride še en bus (čeprav ni peljal do njenega doma). Da bomo kaj poškodovali (nisem vedel a misli bus ali punco 😳) in da bo potem šofer odgovoren. Dobesedno “napodili” so nas… Ok, v tem pride drugi bus, stopim do šoferja in razložim zadevo. Pravi da nima rampe in da isto ne pusti, da jo damo na avtobus. Njeni kolegi osupli nekaj protestirajo, jaz poskušam rešiti problem…. a šofer hladnokrvno: “Pokličite na firmo, naj pošljejo drug bus za njo, če vam pa kaj ne paše, pa pokličite Jankovića,”  je zapisal ogorčeni Matic na svoj Facebook profil.

“Resno?!!?? Kaj je potrebno naslednjič narediti Mestna občina Ljubljana / LPP – Ljubljanski Potniski Promet, da lahko drugorazrednega (očitno!?) državljana sredi deževnega večera spravimo domov??” Še zaključuje ogorčen Ljubljančan.

Ta zgodba nam daje mislit ob tem, kako smo v zadnjih letih invalidom prijazni in “imamo vse urejeno”, a kako težko je malo sodelovati samo zato, da se lahko človek na vozičku z avtobusom pelje domov! Upajmo le, da se je zgodba uspešno končala!

vir: Družbeno omrežje

MG