slika je simbolna

Tudi to je Slovenija. Prava drama pred nočnim lokalom Siesta, mafijske grožnje s pištolo, gostje bežali po parkirišču!

Mafijski obračuni sredi Črnuč

Po poročanju portala Celjski glasnik se je nič hudega sluteči gost v večernih urah s prijateljema odpravil na  pivo v lokal Siesta. Toda namesto mirnega in sproščenega večera je tam doživel pravo mafijsko kalvarijo.

“Tip je izvlekel pištolo in jo naslonil na glavo nekoga drugega, nato smo se razbežali po parkirišču in klicali policijo,”  je pestro dogajanje opisal vir portala Nova24tv, ki je bil danes ponoči priča primitivnemu kriminalnemu dogajanju v ljubljanskem lokalu Siesta na Brnčičevi ulici. Kar je gost lokala Siesta na Brnčičevi ulici v Ljubljani, ki je znan po tem, da je tudi med tednom odprt celo noč, doživel danes ponoči, je možno samo v hollywoodskih filmih. Toda očitno je to postala praksa tudi pri nas.

SLIKA JE SIMBOLNA

Kaj se je dogajalo?

Najprej je nek “sumljiv tip” stopil do njega in mu dejal, da ga išče policija. Naš vir ga je želel pomiriti, nato ga je moški odpeljal do avtomobila na parkirišču, kjer mu je v prtljažniku razkazoval (pol)avtomatsko puško kalašnikov in pištolo. Umirjeni gost lokala mu je znova dejal, naj se umiri in pusti orožje pri miru, da ne bo problemov. Toda to še ni bilo vse. Čez nekaj časa se je sumljivi moški, ki je bil v Siesti s svojo družbo, tam z njimi sprl in izvlekel pištolo. “Tip je izvlekel pištolo in jo naslonil na glavo nekoga drugega, nato smo se razbežali po parkirišču in klicali policijo. Adijo pamet,” nam je zaupala priča primitivnega kriminalnega dogajanja. Pri tem je dejal, da je šlo za pripadnike tako imenovanih “Čefurjev”.

S policije so sporočili, da so bili okoli 2. ure bili obveščeni o moškem, ki naj bi v lokalu na območju Bežigrada grozil s pištolo. Na kraju so policisti moškega izsledili in mu zasegli orožje – pištolo (najverjetneje gre za plinsko orožje). Orožje je poslano na kriminalistično tehniko v nadaljnjo preiskavo. V dogodku ni bil nihče poškodovan, vzrok za dejanje pa še ni znan. Policisti v dogodku še zbirajo obvestila in bodo po vseh ugotovljenih dejstvih in okoliščinah dogodka izvedli ustrezen ukrep. Med postopkom pa sta se omenjeni in še eden moški do policistov vedla na nedostojen način, zato je obema bil izdan plačilni nalog.

vir: Celjski glasnik

MG