Poslanci stranka DESUS
Poslanci stranke DESUS, slika: Družbeno omrežje

Po tem, ko je Karl Erjavec izdal in potopil lastno stranko, se stranki DeSUS obeta kongres, kjer bodo izvolili novo vodstvo.

Čoklova začasno prevzela vodenje stranke DeSUS

Stare sile zveste Erjavcu se v stranki DeSUS ne dajo. Očitno je DeSUS za nekatere še vedno zlata jama, za svoje ideale. Svet stranke je na seji za vodenje DeSUS do volilnega kongresa imenoval podpredsednico stranke Brigito Čokl. Vendar pa so bili v glavnem prisotni njeni podporniki, zaradi česar je bil svet stranke komaj sklepčen.

Čoklova je sicer prav tista oseba, ki je pred meseci pomagala rušiti Aleksandro Pivec na vrhu stranke DeSUS-a. Včasih dejansko ne gre za strice iz ozadja, temveč tete. Baje naj bi čoklova od znotraj “nažirala” stranko. V hotelu Faraon v Celju naj bi se pred meseci srečala bivši predsednik stranke DeSuS Erjavec, ki je načrtoval vrnitev na vrh stranke in že omenjena Čoklova. Slednja se je nekoč proslavila tudi kot “DeSuS-ova” direktorica UKC Ljubljana, bila pa je tudi predsednica pokrajinskega odbora DeSuS-a v Celju. Nekateri člani stranke so jo že oklicali za najbolj problematično žensko, piše portal Nova24TV.

Se DeSUS vrača v mračne čase?

PM