Butale! V Levici napovedali ustavno presojo zakonu, ki so ga sami podprli.

levica

Državni zbor je po odložilnem vetu državnega sveta znova podprl novelo zakona o finančni upravi. Glede na napovedi je bilo sicer pričakovati nasprotno, a so poleg poslancev Svobode glasove prispevali tudi v Levici.


Takšno veliko zlizanost z Golobom ni sicer nihče pričakoval. Še bolj pa je zanimivo, da so ti isti poslanci domnevno sporni člen o tajnem sledenju sami poslali v ustavno presojo s predlogom za začasno zadržanje. Pa naj razume, kdor more!

Še bolj pa je čuden njihov odgovor ne vse to. V odgovor na pomisleke glede določbe o sledenju so se v Levici ob soglasju vlade zavezali, da bodo ta člen sami poslali v ustavno presojo s predlogom za začasno zadržanje. »Na tak način bodo lahko uspešno odpravljene škodljive spremembe zakona, ki jih je sprejela prejšnja vlada, ustavnost določbe o sledenju pa bo preverila edina institucija, ki lahko to z gotovostjo naredi – ustavno sodišče,« je danes dejal poslanec Levice Milan Jakopovič.

Resnično se o tem sprašujemo, ali imajo nekateri člani Levice vsaj dokončano osemletko?

Za potrditev novele je glasovalo 48 poslancev, 22 jih je bilo proti. 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
89%
0.5km/h
75%
22°C
23°
21°
21°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.