Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

zastave sds

Neumnosti, ki jih povzroča vladajoča koalicija se močno odraža tudi v javnem mnenju. Poleg vlade, močno pada podpora tudi stranki Gibanje Svoboda.

Vladne “težave s korupcijo”, kot se je izrazil premier Golob, potapljajo celotno vlado. K zadnjemu znižanju podpore vladi so največ prispevali Socialni demokrati, precej manj – pa vendar tudi – Levica. Da bo afera “podrtija” delovala kot oseka, ki bo znižala podporo celotni vladi. Pa ne samo to. Nespametne Golobove poteze in vsiljevanje referendumov za doseganje svojih ciljev na Evropskih volitvah peljejo Gibanje Svoboda na smetišče. Tam kjer so take stranke že pristale. Tako kot LDS, SMC, PS in LMŠ.


Podpora vladi Roberta Goloba še naprej pada. Po zadnji meritvi javnega mnenja vlado podpira le še slaba tretjina prebivalstva. Nizka popularnost vladnih strank pa se bo očitno odrazila na prihajajočih evropskih volitvah, kjer se stranki SDS nasmiha velika zmaga. Piše portal Nova24TV.

Golobovo vlado trenutno podpira le še 29,4 odstotka volivcev. Svojo podporo ji odreka kar 60,6 odstotka volivcev. 10 odstotkov vprašanih se glede podpore ali nepodpore ni opredelilo.

Če bi bile evropske volitve danes, bi za stranko SDS glasovalo 24,5 odstotka vprašanih. Na drugem mestu je bila stranka Gibanje Svoboda, za katero bi glasovalo 12,5 vprašanih. Socialni demokrati bi prejeli zgolj še 6,8 odstotkov glasov vprašanih. Tesno za petami SD je Nova Slovenija, za katero bi glasovalo 6,3 odstotka vprašanih. Resni.ca bi z 4,5 odstotka prejetih glasov prehitela Levico.

Ostale stranke so pod pragom vstopa v parlament. Anketa tudi tokrat ni zajela stranke Glas upokojencev.

Še slabši rezultat, pa bi Gibanje Svoboda doživela med opredeljenimi volivci. Trend padajoče podpore se izkazuje tudi v primeru merjenja podpore samim strankam. Največ so izgubili Socialni demokrati, ki bi jih volilo 3,6 odstotka manj volivcev kot na prejšnjem merjenju. Levica je prav tako zabeležila padec, in sicer za 0,5 odstotka. Gibanje Svoboda bi podprlo za 3,5 odstotka volivcev več kot na zadnjem merjenju.

VREME

Maribor
delno oblačno
93%
0.5km/h
37%
12°C
13°
11°
12°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.