Če lahko Magnifico mimo pravil, lahko vi. Rupar naslednji shod napoveduje v parku Tivoli?

Župan Ljubljane, ki misli, da je gospodar sveta, bo za svojega kompanjona, podpornika in mestnega svetnika, kateri je bil leta 1991 proti osamosvojitvi Slovenije, Magnifica, rad zaobšel celo stroko, ki Magnificu e dovoli koncerta v parku Tivoli.


Za “naše” podiramo tudi zakone! Tako nekako razmišlja župan Ljubljane Zoran Janković, ki s svojimi potezami glavno mesto spreminja v norišnica brez primere. Seveda pa je za svojega “jugo tovariša” pripravljen narediti vse. Tudi obiti vsa pravila.

Do zdaj namreč v Krajinskem parku Tivoli ni bilo dovoljeno organizirati javnih prireditev, ki bi lahko ogrozile nekatere živalske vrste in njihove habitate ter varstvo naravnih vrednot brez predhodnega soglasja Zavoda za varstvo narave. Magnifico zato ni dobil soglasja za izvedbo koncerta, ki ga je želel izpeljati ob bazenu v Tivoliju. Stroka je namreč ocenila, da bi s koncertom preveč poškodovali tamkajšnjo favno in floro. 

A komu mar živali, komu mar naravne vrednote, komu mar zelena trava. Glavno, da bo Magnifico v polomljeni slovenščini lahko “krulil” v Tivoliju. Občina Ljubljana je namreč na hitro in brez sodelovanja okoljevarstvene stroke pripravila spremembe odloka o Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Ta predvideva, da bo izvajanje prireditev kljub omejitvam, dovoljeno na petih lokacijah – na vrhu Rožnika, na območju rekreacijskega centra Mostec, v Plečnikovem avditoriju, sankališču in na območju med Jakopičevim sprehajališčem ter otroškim igriščem, torej v Tivoliju. No včeraj je Magnifico pel, v polomljeni slovenščini tudi na otvoritvi festivala Lent v Mariboru..

Zaradi županove samovolje, po sistemu “jaz sem gazda”, pa je že prišla pobuda društva 1. oktober, da bo naslednji protestni shodi upokojencev in vseh nezadovoljnih državljanov Slovenije kar v parku Tivoli. “S seboj prinesite domačo pijačo, slovensko hrano, klobase, zastave in bobne.. Starejši bomo v naravi. Datum pa bo po spremembi občinskih aktov.” Je zapisal Pavel Rupar.

VREME

Maribor
oblačno
63%
2km/h
89%
29°C
31°
27°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.