Čeprav je Župan Arsenovič izgubil sodbo, še vedno trmari proti stanovalcem Cafova ulice.

Cafova ulica

Očitno se župan Arsenovič ni v štirih letih županovanja naučil, da je potrebno poslušati svoje prebivalce. Trmasto vztrajanje se nikoli ne izkaže za dobro odločitev.

Mestna občina Maribor je na upravnem sodišču izgubila. Stanovalcem, ki živijo v bližini Cafove ulice mora namreč občina omogočiti 24 urni dostop do Cafove ulice. Jabolko spora sega v leto 2020, po tem ko je občina prenovila Cafovo ulico, a pozabila na parkirna mesta. Tako so prebivalci ostali kar brez 27 parkirnih prostorov, kar je za sam center mesta prava katastrofa.

Kljub temu, da so prebivalci Cafove ulica sodbo dobili napram Mestni občini Maribor,  pa ta še vedno ni odpravila svojega sklepa s katerim lastnikom stanovanj na Cafovi ne dovoljuje 24 urni dostop v Cafovo ulico. Neverjetno je, da Mestna občina Maribor, v roku 2 mesecev ni niti odgovorila na izrek sodbe in ni odpravila neskladnosti, zato so jo lastniki stanovanj na Cafovi pozvali, da to nemudoma stori, saj bodo v nasprotnem primeru morali dodatno sodno ukrepati.

Ne razumemo MOM, zakaj trmari, ko pa sodna praksa kaže, da podobne tožbe gredo v prid tožitelju. MOM se obnaša skrajno arogantno do nas, saj nam je na sestankih, ko se je govorilo o preureditvi Cafove, zagotavljala 24 urni dostop. Sedaj pa moramo to dosegati po sodni poti. Ti ljudje poznajo le jezik sile. Gre za protiustavno stanje, zato se obračam tudi na vas, kot verodstojni predstavniki nas meščanov, da preko občinskega sveta ali kako drugače pritisnete na Župana, da ugodi izreku sklepa upravnega sodišča,” so zapisali lastniki stanovanj na Cafovi ulici za naš portal.

Druga tožba v nepravdnem postopku proti MOM za vpis v funkcionalno zemljišče parkirišča ob Cafovi, Trgu Borisa Kidriča in parkirišča na platoju Borisa Kidriča na Upravnem sodišču še poteka.

Bo potrebno Arsenoviča pozvati k odstopu?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.