Člani programskega sveta RTV sprejeli sklep, oddaja Studio city ni predvidena na RTV?

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Člani programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) so na dopisni seji, ki se je iztekla v sredo, sprejeli programsko-produkcijski načrt (PPN) zavoda za leto 2023.

Novi PPN e podprlo  16 članov, dva sta bila proti, trije vzdržani, sedem pa jih ni glasovalo, je sporočil predsednik programskega sveta Peter Gregorčič.

Ob tem so levičarji RTV zagotovo skočili v luft. Kajti pri levičarjih priljubljene oddaje Studio city ni predvidenega v sporedu nacionalne televizije, zato pa se vrača oddaja Globus na prvi program televizije.

Po noveli zakona o RTVS, potrjeni na novembrskem referendumu, je v sredo sicer prenehal mandat članom programskega in nadzornega sveta zavoda, vendar pa bodo delo nadaljevali do konstituiranja novega, 17-članskega sveta. Novi svet, ki ju bo nasledil, mora biti ustanovljen najpozneje v 60 dneh po uveljavitvi novele. Prav tako je v sredo prenehal mandat članom nadzornega sveta ter generalnemu direktorju zavoda in direktorjema radia in televizije. Zaradi prenehanja mandatov je bila na ustavno sodišče še isti dan vložena pobuda za ustavno presojo novele, v kateri pobudniki s prvopodpisanim Gregorčičem izpodbijajo prenehanje mandatov brez ugotavljanja pogojev za njihovo prekinitev.

vir: Slovenske novice

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
75%
1km/h
100%
2°C
3°
1°
1°
Thu
-2°
Fri
-2°
Sat
-2°
Sun
-2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA