Umrl je najboljši nogometaš na svetu! Legendarni Pele!

Za vedno je zaprl oči Pele (82), ki je bil rojen z imenom Edson Arantes do Nascimento, brazilski nogometaš, ki so ga mnogi smatrali za najboljšega na svetu. 


Pele je bil edini nogometaš, ki je zmagal na treh svetovnih prvenstvih, na prvem, ko je bil še najstnik. Postal je tudi najmlajši – 17 let in 249 dni –, ki je v finalu dvakrat zadel gol. Veljal za najbolboljšega igralca vseh časov. Bali so se ga vsi vratarji, saj je dosegel neverjetne gole.

Nogometaš se je boril z rakom, imel pa je tudi težave z ledvicami in srcem. V drugi polovici leta 2021 so mu odstranili tumor na kolonu, potem pa je bil redno v bolnišnični oskrbi.

 

Pele ni le navadna beseda. To je sinonim za nogometni ideal. Za vse, kar se lahko doseže, če te v življenju ob talentu spremljajo še močna volja, vztrajnost, drznost, da si upaš pokazati nekaj več, in zdrava mera tekmovalnosti. To je bil Pele!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.