Zvone Lipovšek, slika: facebook

Zvone Lipovšek je človek, predan glasbi, s katero razveseljuje ljudi. Vsak, ki ga pozna, pravi, da je preprost, srčen in družaben človek, se je glasil zapis v enem izmed člankov o človeku, ki je prebolel koronavirus.

Norčevanje ljudi na družbenih omrežjih ne pozna meja

Zvone je ne samo človek, ki nosi glasbo v srcu, ampak je po duši pravi veseljak in domoljub. S slovensko glasbo in harmoniko razveseli veliko ljudi. A tudi pri njemu se je zgodilo, da se je okužil s koronavirusom. Čeprav je že meseca marca opozarjal, da se je potrebno držati ukrepov, nositi masko, si razkuževati roke. Tudi takrat je bil tarča zlobnežev, ki so pojav koronavirusa smatrali za laž.

Zvone ne ve, kje točno se je okužil s koronavirusom. Sprva je kazalo, da bo bolezen prestal brez težav, a prva, ki je nakazala, da gre za hujši potek bolezni, je bila zelo visoka vročina, ki je dosegla tudi 41 stopinj. »Poleg tega sem dobil še pljučnico, odpovedale so mi ledvice, pestile so me še druge hude težave. Vse to so bili zapleti osnovne bolezni – covida-19, kar je privedlo do točke, ko so me morali, bilo je na moj 50. rojstni dan, dati v umetno komo in na respirator. V komi sem bil skoraj mesec dni in od tedaj sem povsem drug človek,« je povedal za portal Svet24.

So se pa na družbenem omrežju pod člankom o Zvonetu vsuli žaljivi in škodljivi komentarji. Pri tem lahko vidimo kam seže človeška zloba. 

 

  

To je samo nekaj zlobnih odzivov na zapis človeka, ki se je zaradi Covida zdravil v Celjski bolnišnici in k sreči preživel. Kljub zlobnežem, ki na družbenih omrežjih povzročajo nemir in sejejo sovraštvo, pa je Zvone Lipovšek vesel, da ima ob sebi ljudi, ki so mu v oporo in je odločen, da se vrne nazaj v normalne tirnice življenja, kljub zlobnim komentarjem navkljub.

Zvone Lipovšek je po prebolelem covidu-19 na rehabilitaciji v URI Soča. »Mentalno sem v redu, telesno sem pa še precej šibek. Izgubil sem namreč 27 kilogramov, od tega je veliko mišične mase, kar pomeni, da se težje gibam ali sploh karkoli počnem. Nimam še moči. Praktično sem se moral na novo naučiti hoditi. Glasbe in igranja na harmoniko nisem pozabil, le prsti so bolj okorni pri premikanju, ker so šibki. A sem za svoje prijatelje, ki so mi ves čas, ko sem bil v bolnišnici, stali ob strani, na facebooku vseeno že nekaj zaigral. V zahvalo, ker mi je toliko pomenilo, da so z mano,« je povedal Zvone.

“Vse se je spremenilo. Čisto drug človek sem,” pravi Zvone Lipovšek, mi pa mu vsekakor želimo hitro okrevanje in da bi še naprej lahko razveseljeval ljudi!

G.M.