Policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1055 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 372 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 57 prometnih nesreč, 36 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

V 52 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v treh nesrečah pa so se udeleženci lahko telesno poškodovali. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bilo zaseženih 11 vozil.


Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 14 intervencij na javnih krajih in 22 v zasebnih prostorih. Pridržana sta bila dva kršitelja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 21 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, šest kaznivih dejanj nasilja v družini, štiri grožnje in dve povzročitvi telesnih poškodb, dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter dve kaznivi dejanji v povezavi s prepovedanimi drogami. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen štirim osebam.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 6 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 3 na območju Policijske uprave Maribor in 3 na območju Policijske uprave Ljubljana. Med njimi so bili državljani Maroka (3) in Tunizije (3).