CSD Maribor od januarja dalje tudi v centru mesta

CSD Maribor, slika: google maps

Centri za socialno delo, ali CSDji, bodo delovali po novem. S 1. oktobrom bo namreč začela veljati nova organizacijska struktura, po kateri se bo zdajšnjih 62 centrov spojilo v 16 večjih.

V Mariboru se bo odprl novi center, tako sta za področje Maribora predvideni, dve enoti. Tista stara bo ostala na Teznem. Prva bo tako v zdajšnjih prostorih na Zagrebški 72, druga pa bo v centru mesta, kamor se bo okoli 34 zaposlenih preselilo do konca januarja prihodnje leto. Do takrat se bodo vse zadeve urejale še na Teznem. Novi prostori naj bi bili v centru mesta, kje pa še ni določeno. CSD Maribor sedaj čaka še na soglasje ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.

Vsi datumi izplačil ostanejo nespremenjeni. Za uveljavljanje vseh pravic bo prvič treba še vedno oddati vlogo.
Letne pravice (otroški dodatek, subvencija vrtca, državna štipendija, subvencija malice in kosila) se bodo od januarja avtomatsko podaljševale.
Za mesečne pravice (denarna socialna pomoč, varstveni dodatek in subvencija najemnine) bo še vedno treba oddati vlogo za podaljšanje. Poroča Večer.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.