Po kakšnih vezah naj bi dobivali službe na Mariborskem vodovodu?

Slika: Google maps

Danilo Burnač je večni direktor Mariborskega vodovoda. Lokalni oblastniki so mu prižgali zeleno luč za tretji direktorski mandat, čeprav je že takrat nad njim viselo breme kriminalističnih preiskav, povezanih s sumljivimi pogodbami, ki jih je podpisal Burnač, z blagoslovom župana Fištravca. Menda se je preiskovalni postopek čudežno ustavil, ko je sin prvega mariborskega kriminalista Žiga Munda dobil službo na Mariborskem vodovodu. Poroča portal V FOKUSU.

Nad čem bdijo, oz. bii mogli bdeti kriminalisti? Burnač oziroma Mariborski vodovod naj bi objavil javni razpis za gradbena dela pri zamenjavi hišnih priključkov za obdobje treh let. Ker je podjetnik Bojan Brus s.p., ki sodi v krog “familijarnega” biznisa Danila Burnača, poslal povsem nekonkurenčno ponudbo, je Burnač razpis razveljavil z izgovorom, da je bil nepopoln. Po treh mesecih so v Mariborskem vodovodu razpis ponovili in glej ga zlomka, izbran je bil Bojan Brus s.p., tokrat mu je bil razpis “napisan na kožo!”

Tudi zveste sodelavce je potrebno nagraditi. Kako naj bi bila tu vpletena Peter Levstek in Tone Grašič? Bojan Brus s.p. naj bi za vsak posel do 1000 evrov, ki ga je dobil pri Mariborskem vodovodu, Grašiču namenil 15% nagrade, za večje posle pa celo 20% provizije. Za večji obseg dela naj bi poskrbel kar Grašič s tem, da naj bi v poročilih priznaval več opravljenega dela kot je bilo dejansko izvedeno. Lojalnost Grašiča in Levsteka je Danilo Burnač  baje “nagradil” tako, da je v Mariborskem vodovodu zaposlil tudi njuna sinova.

Družinska sprega, ki naj bi segala od Mariborskega vodovoda do županskih dvorov MO Maribor, je le eden od dokazov, kako naj bi Fištravčeva hobotnica s svojimi lovkami prepredla vso občinsko premoženje. Ob tem se baje skuša na vse načine ustaviti kriminalistične preiskave spornih javnih naročil, pri katerih se je denar stekal v podjetja pod njihovim nadzorom. 

Prihaja volilna jesen in za Fištravčevo omrežje bo pomemben vsak glas, da se obdrži na oblasti, ali bomo Mariborčani to dovolili?

Več si preberite na portalu V fokusu!

MZ

VREME

Maribor
pretežno oblačno
72%
3.6km/h
75%
17°C
18°
16°
17°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
13°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.