Minister za zdravje Tomaž Gantar se ob dnevu krvodajalstva, 4. junija, in bližajočem svetovnem dnevu krvodajalcev, 14. juniju, zahvaljuje vsem, ki darujejo kri in s tem pripomorejo k delovanju slovenskega zdravstvenega sistema.

Brezplačno prostovoljno in anonimno krvodajalstvo je neprecenljiv vir zagotavljanja dostopa do kakovostne in varne krvi in krvnih pripravkov tako v običajnih kot v izrednih razmerah.

V Sloveniji se lahko pohvalimo z dolgo tradicijo organiziranega krvodajalstva. Že pred 75-imi leti je začela delovati transfuzijska služba, Rdeči križ Slovenije pa organizirane krvodajalske akcije izvaja že 67 let. Uspeh akcij se kaže v množičnem obisku akcij, saj krvodajalstvo ostaja najbolj množična solidarnostna akcija državljanov.

Minister za zdravje Tomaž Gantar se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem, ki z darovanjem krvi prispevajo k izboljšanju zdravja soljudi. Hkrati za uspešno delovanje čestita Zavodu RS za transfuzijsko medicino in Rdečem križu Slovenije, ki prizadevno skrbijo za razvoj slovenskega krvodajalstva.

Darovanje krvi rešuje življenja vsak dan, zato se minister pridružuje pozivom Rdečega križa Slovenije in Zavoda RS za transfuzijsko medicino, da se čim več ljudi odzove na krvodajalske akcije, ki so že v polnem teku.

Minister bo svojo podporo krvodajalstvu izrazil tudi z darovanjem krvi v petek, 5. junija 2020.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});