Današnje novice iz UKC Maribor! Kaj je novega, kaj vam sporočajo?

Iz UKC Maribor vam bomo vsak dan ob 16 uri pripravljali dnevno novice, ki jih sporočajo iz mariborskega UKC.

Sporočila iz mariborskega UKC

  • Stanje v zvezi z okuženimi je do tega trenutka v UKC Maribor Sledeče: “Skupno število hospitaliziranih pacientov je 16, od teh so 4 pacienti intubirani (respirator) in v intenzivni enoti.”

  • Prostovoljci ZAVODA PET – Pasja enota terapevtov, že vrsto let s terapevtskimi psi obiskujejo oddelek otroške kirurgije in pedopsihiatrijo. Vedno so bili deležni prijaznosti s strani zaposlenih. V UKC se jim zahvaljuejo za trud in požtrvovalnost.
  • V UKC povdarjajo, da je umivanje rok  eden najučinkovitejših načinov preprečevanja okužb! Pri razkuževanju bodite temljiti, ne pozabite pa tudi na nego rok, saj jih lahko razkužila izsušijo,« svetuje Klavdija Potočnik, mag. zdr. nege, diplomirana medicinska sestra s specialnimi znanji iz Enote za obvladovanje bolnišničnih okužb.

  •  V UKC se zahvaljujejo podjetju Fraport Slovenija, d.o.o., ker so jim priskočili na pomoč z opremo za vzpostavitev koridorjev na vstopnih točkah. Hvala tudi Pošti Slovenije za donacijo odej za paciente in zaposlene in hvala Hervisu za topla oblačila za zaposlene.
  • Trenutno je še vedno 67 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov) – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. Nadaljnjega širjenja okužbe med zaposlenimi na UKC niso zaznali.

MG