Koga vse bi s koronavirusom lahko okužil direktor Zavoda RS za blagovne rezerve?

Neprijetna situacija. Okužba štirih delavcav v Zavodu RS za blagovne rezerve z novim koronavirusom ni kar tako. Med okuženimi pa naj bi bil tudi direktor zavoda.

Koga bi lahko okužil direktor zavoda Zakrajšek?

Kor poroča portal Reporter, naj bi zaradi okužbe nastala precejšnja panika tudi na ministrstvu za obrambo, saj so se z Zakrajškom prejšnji teden srečevali mnogi visoki uradniki ministrstva, med njimi tudi obrambni minister Matej Tonin. Najbolj naj bi skrbelo tiste, ki so bili prejšnji četrtek skupaj z njim na sestanku v štabni sobi Uprave RS za zaščito reševanje. Na tem sestanku naj bi Zakrajšek tudi močno kašljal, pozneje pa je test pokazal, da je okužen z novim koronavirusom.

Na omenjenem sestanku so bili državni sekretar Damjan Jaklin, poveljnik CZ RS Srečko Šestan, generalni direktor URSZR Darko But, ter dva strokovna sodelavca URSZR. Na sestanku so se sogovorniki držali predpisanih ukrepov, torej varnostne razdalje in razkuževanja rok.

Opravljeno je bilo  tudi razkuževanje prostorov in sprejet je bil ukrep, da služba za podporo Štabu CZ RS od ponedeljka naprej deluje v Izobraževalnem centru zaščite in reševanja na Igu ter večina zaposlenih dela od doma.

Tako državni sekretar Damjan Jaklin, poveljnik CZ RS Srečko Šestan, generalni direktor URSZR Darko But, minister Mstej Tonin ter dva strokovna sodelavca URSZR so odšli tudi na testiranje. Vsi testi so bili negativni.

vir: Reporter

MG