pikalo
slika: Facebook

Danes bo v Državnem zboru zelo napeto, saj koalicija želi zamenjati predsednika Državnega zbora, ki je izstopil iz stranke SMC in odšel med nepovezane poslance. Jernej pikalo pa že zavaja ljudi.

NEKDANJI ŠOLSKI MINISTER SPET TROSI LAŽI?

Ime novega predsednika je znan. To naj bi bil Jožef Horvat iz Nove Slovenije. A tako samoumevni to ni. Koalicija mora zbrati 46 podpisov. SDS, NSI in SMC pa jih imajo skupaj 38 glasov, če poleg prištejemo še glasove SNS jih je 41. Za zamenjavo predsednika državnega zbora bi morali biti tudi poslanci stranke DESUS Robert Polnar, Branko Simonovič, Ivana Hršak in Franc Jurša, ter vsaj en poslanec manjšin.

In ravno v to dejstvo se je spotaknil nekdanji minister za šolstvo, s strani Socialnih demokratov Jernej Pikalo, predvsem znan po tem, da je v službi imel sekretarja, ki je žalil kristjane. “Poslanca italijanske in madžarske narodne skupnosti naj ne bi bila jeziček na tehtnici vladne večine. Če bi se to spremenilo, bi lahko to nakazovalo na tihi dogovor, ki bi lahko imel težke posledice za slovenske interese posebej na lendavskem koncu,” je svojo neumnost zapisal Jernej Pikalo. A to seveda ne drži.

Pikalu je na njegovo neznanje odgovoril kar Bojan požar in ga spomnil na leti 1996. “Legendarni Drnovšek je leta 1996 svoje mandatarstvo sestavil prav z glasovi 2 poslancev manjšin in Pucka (skupaj točno 46 glasov!)”

Včasih bi bilo res bolje, da bi Jernej Pikalo ostal tiho!

PM