društva

Teden dni je minilo od tragedije v Mengšu, ki je pretresla vso Slovenijo. Pes je takrat napadel deklico ter jo ugriznil, kljub hitri pomoči pa je nesrečna Ana žal umrla. A v javnosti so se pojavili številni dvomi in drugačni zapisi od uradnih. Kaj je ob tem povedal Predsednik društva Srce za bulle?

Predsednik društva Srce za bulle se bori, da psa, Rona nebi usmrtili!

Predsednik društva Srce za bulle Simon Mihorič, se te dni s svojimi odvetniki bori, da bi preprečil usmrtitev psa. V četrtek je osebno obiskal lastnike, se z njimi pogovoril, nanj pa so prenesli tudi lastništvo. Ob prihodu ni mogel zadržati solz, saj so bili še vedno vidno pretreseni in na robu joka. Ron je trenutno v zavetišču. »Zdaj je deseti dan karantene, ko mora zavetišče inšpektoratu sporočiti podatke, tam pa nato odločijo, kako naprej,«  je dejal v pogovoru za Slovenske novice in zagotovil, da usmrtitve v soboto zagotovo ne bo.

“Da ne bo pomote. Nam je vsem žal punčke. Grozljivo. Šlo je za splet res čudnih okoliščin. Nihče ni mogel tega preprečiti. Kaj naj zdaj naredimo? Jaz se bom boril za psa in tudi za družino. Če bi krivdo dokazali lastniku, bi ga lahko doletela vrtoglava odškodnina. Lahko prodajo vse. Zakaj bi 24 let star fant, ki se je pred kratkim poročil in dela v treh, štirih izmenah, trpel vse življenje? Zato, ker je njegov kuža branil posest. Kje živimo mi? Potem pa najbolje, da kar pozapremo vse pse ali jih sploh nimamo,« pravi Predsednik društva Srce za bulle Simon Mihorič

PM