Danes naj bi bila izplačila socialne pomoči, lahko pa tudi jutri.

slika je simbolna

Za zmedo naj bi bila kriva reorganizacija centrov za socialno delo ob nepravem času in nedelovanje informacijskega sistema. Za tako zmedo je delno odgovorna bivša ministrica Anja Kopač Mrak. Zamik pri izdajanju odločb je nastal tudi zaradi nedelovanja informacijskega sistema v septembru in oktobru, ta pa kar nekaj dni ni deloval tudi prejšnji teden, kar pomeni, da vlog v centrih v tem času niso mogli obravnavati.

Ko piše Večer, bodo ta mesec, izredno, tudi zaradi praznikov, denarne socialne pomoči izplačane dvakrat, da bi omilili stisko ljudi. Prav v zimskih mesecih je namreč največ vlog za denarne socialne pomoči, ki jih sicer morajo prednostno obravnavati. Poleg rednega nakazila denarnih socialnih pomoči, ki bo danes, jih bodo dodatno izplačevali tudi jutri, a le tiste, ki so jih z odločbo priznali do 14. decembra.

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.