Danes nikar ne hodite na upravno enoto Maribor! Zaposleni stavkajo!

slika je simbolna

V Mariboru in na šestih drugih upravnih enotah bodo danes zaradi celodnevne opozorilne stavke izvajali le najnujnejše storitve.

Zaposleni na upravnih enotah v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu, na Ptuju, Jesenicah in Rušah bodo danes stavkali. V času stavke, ki bo trajala ves dan, med 7. in 19. uro, bodo strankam zagotavljali najnujnejše storitve v skladu z zakonom.


Sindikata državnih organov Slovenije, želijo tako javnosti kot vladi, še posebej ministrstvu za javno upravo, poslati zelo resno sporočilo in opozorilo. Medtem ko zaposleni zaradi slabih plač in pritiskov z vseh strani odhajajo, število zadev za obravnavo skokovito narašča. Kot je dejal predsednik SDOS Frančišek Verk, obžalujejo, da se stavki ni pridružilo več upravnih enot. “Stavkajo tisti najbolj pogumni s pokončnimi načelniki,” je ob tem dejal.

 V SDOS poudarili stalne pritiske, ki jih doživljajo javni uslužbenci upravnih enot, še posebej tisti, ki delajo na oddelku za tujce. Tako nanje pritiska več tisoč tujcev, njihovih pooblaščencev in pravnih zastopnikov.

Na Mariborski upravni enoti je vsako jutro pred oddelkom za tujce izredna gneča. Včasih je potrebno ljudi pomiriti tudi s pomočjo policije. uslužbenke so večkrat deležne groženj, zmerjanja in celo zaničevanja. nekateri prosilci ne znajo niti angleškega jezika za normalno komuniciranje, kaj šele slovenski jezik. Delavke, ki delajo v tem oddelku so izredno močno preobremenjene.

VREME

Maribor
delno oblačno
57%
2.1km/h
40%
27°C
29°
25°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.