Danes “podražitvena” seja MO Maribor. Se bo življenje v Mariboru občutno podražilo?

maribor golobi
Golobi v Mariboru, slika: inyourpocket.com

Danes bo potekala ena najbolj pomembnih sej MO Maribor. T.i. “podražitvena” seja, kjer bodo mestni svetniki odločali o tem, ali bo življenje v Mariboru precej dražje ali ne.

Pred današnjo sejo MOM je še veliko neznank, predvsem pa dejstvo, da je Saša Arsenovič izgubil boj za koalicijo z Gibanjem svoboda in da bo danes zelo težko speljal načrt podražitev. V največji opozicijski stranki, združeni SDS + NLS bodo danes, kot so za naš portal povedali, glasovali proti predlaganim podražitvam. Na mizi je  podražitev vrtca, obeta se zvišanje cen javnega prevoza in gondole na Mariborskem Pohorju, dražje naj bi bilo tudi čiščenje odpadnih voda. 

Pri teh podražitvah vztraja župan Saša Arsenovič.

V bistvu bo župan danes kar precej osamljen, saj podražitev, vsaj tako se govori v krogih znotraj Gibanja svobode, njihovi svetniki ne bodo podprli. Proti podražitvam bodo, kot so nam zagotovili zanesljivo tudi svetniki SDS+NLS. Tako, da se v mestnem svetu obeta zanimiva razprava. 

Župan Arsenovič se izgovarja, da je dvig cen potreben zaradi rasti cen energentov, materialnih stroškov, živil in stroškov dela, ki so se med letoma 2019 in 2022 zvišali za 3,5 milijona evrov, letos pa se bodo predvidoma še za 4,1 milijona evrov. A očitno je najlažje je vzeti ljudem, občankam in občanom Maribora, katerim je življenje v mestu ob Dravi postalo zares (pre)drago.

Pred pomembno sejo MO Maribor se bomo danes pogovarjali tudi s Francem Kanglerjem, seveda pa bomo sejo tudi spremljali v živo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.