Danes praznujejo “smolčki”! Ljudje, ki imajo “pravi” rojstni dan, le na vsake štiri leta.

Prestopno leto

Ljudje, ki so rojeni 29. februarja, so imenovani “smolčki” ali “smolčarji”. Ker je 29. februar redka številka in se pojavi samo vsaka štiri leta v prestopnih letih, ljudje, rojeni na ta dan, praznujejo rojstni dan le enkrat na štiri leta.


Ljudje, rojeni 29. februarja, imajo rojstni dan le enkrat na štiri leta, kar lahko predstavlja zanimiv izziv in posebno izkušnjo. Njihov rojstni dan pogosto ni vključen v običajno letno praznovanje, zato lahko smolčki razvijejo edinstven odnos do svojega rojstnega dne in praznovanja.

Nekateri smolčki se odločijo, da bodo svoj rojstni dan praznovali 28. februarja, medtem ko drugi raje izberejo 1. marec. Izbor datuma praznovanja je pogosto odvisen od posameznika in njihove osebne preference.

Zaradi redkosti dneva, ko so rojeni, smolčki včasih doživljajo šalo ali pozornost zaradi svojega posebnega rojstnega dne. Prav tako se pogosto pošalijo, da so “mlajši” od svojih vrstnikov, saj imajo dejansko le vsako četrtletje priložnost, da praznujejo svoj rojstni dan.

V nekaterih državah lahko smolčki doživijo določene izzive pri pridobivanju dokumentov, ki vsebujejo pravilno starost, saj je 29. februarja redko leto. V takih primerih se običajno uporabljajo različne metode, da se določi starost med nenejnimi leti.

Znani smolčki v svetu:

Ni veliko znanih osebnosti, ki so rojene 29. februarja, saj je ta datum redko leto in posledično tudi manj verjetno, da boste našli zelo znane smolčke. Kljub temu obstajajo nekateri znani ljudje, ki so smolčki. Nekateri od njih so:

Gioachino Rossini (rojen 29. februarja 1792) – Italijanski skladatelj, najbolj znan po operah, kot sta “Seviljski brivec” in “Gospa iz jezera”.

Jessie T. Usher (rojen 29. februarja 1992) – Ameriški igralec, ki je znan po svoji vlogi v televizijski seriji “Survivor’s Remorse” in v filmu “Independence Day: Resurgence”.

Dinah Shore (rojena 29. februarja 1916) – Ameriška pevka, ki je bila priljubljena v 40. in 50. letih 20. stoletja, ter televizijska voditeljica in igralka.

Vendar pa je seznam znanih smolčkov precej kratek, saj je 29. februarja resnično redko leto, kar pomeni, da je tudi manj ljudi rojenih na ta dan.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
59%
2.6km/h
75%
21°C
22°
19°
21°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.