učitelji cepljenje slovenija
Vir: www.zdravje.si

S cepivim AstraZeneco se bo danes cepil državni vrh. Cepljenje je prostovoljno. Med poslanci se ne bosta cepila le dva.

Danes na cepljenje poslanci in ves državni vrh

Skladno s strategijo cepljenja, ki jo je sprejela vlada, se bodo danes ob 13. uri cepili tudi predsednik republike Borut Pahor, predsednik Državnega zbora Igor Zorčič, predsednik Vlade RS Janez Janša, predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, prej pa tudi poslanci Državnega zbora.

Med poslanci se veliko špekulira kdo se ne bo cepil s cepivim Astrazeneco. Pomisleke sta izrazila dva. Eden iz stranke LMŠ in eden iz Levice. Po neuradnih podatkih naj bi bila to Jani Moderendorfer in Violeta Tomič.

Vlada je sprejela strategijo cepljenja, katere osnovni cilj je zmanjšati umrljivost zaradi COVID-19, izboljšati zdravje prebivalstva s preprečevanjem težkega poteka koronavirusne bolezni pri posameznikih, razbremeniti zdravstveni sistem ter omogočiti ponoven zagon gospodarstva ter ponovno vzpostaviti izobraževanje, promet, dejavnosti v kulturi ter socialno življenje in ostale aktivnosti, ki so zaradi krize omejene.

Samo z zaščitnimi ukrepi namreč ni mogoče dovolj učinkovito preprečevati novih okužb z virusom SARS-COV-2, zato pričakujemo, da bomo to dosegli z ustrezno precepljenostjo prebivalcev z varnimi in učinkovitimi cepivi.

Še vedno pa je do precepljenosti populacije potrebno upoštevati samozaščitne ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, kot so mehurčki, uporaba maske, umivanje in razkuževanje rok, razdalja 2 metra, pogosto zračenje prostora in druge ukrepe, ki jih odreja zdravstvena stroka.

Preberite tudi:

/RAZKRIVAMO/ Kdo od poslancev se bo cepil in kdo se ne bo?

PM