Danes svetniki MO Maribor spet o podražitvah. Kaj vse bi Arsenovič rad še podražil?

maribor golobi
Golobi v Mariboru, slika: inyourpocket.com

Tudi danes bodo svetniki Mestne občine Maribor sedli v dvorano Rudolfa Maistra, kjer se bodo ponovno pogovarjali o podražitvah.

V Mariboru bomo dražje živeli, v kolikor bo večina svetnikov MO Maribor potrdila nove podražitve. Mariborski mestni svetniki bodo danes nadaljevali pred dvema tednoma prekinjeno sejo, na kateri bo ekipa župana Saše Arsenoviča znova poskušala doseči potrditev predlaganih podražitev občinskih storitev. Na dnevnem redu je odločanje o spremembi cen parkiranja in pristojbine za čiščenje odpadnih voda na centralni čistilni napravi Maribor. Piše portal Maribor24.

Veliko nezadovoljstvo se je pokazalo v  športnih društvih in klubih, saj jim občina zaradi lukenj v proračunu ne more izplačati celotnih zneskov iz letnega programa športa. Rezi so tudi na področju kulture in sociale, eden od ključev za zagotavljanje zadostnih prihodkov v proračun za vse te programe pa so po navedbah županove ekipe predlagane “uskladitve cen” občinskih storitev. Podražitve naj bi bile nujne zaradi višjih stroškov opravljanja teh storitev, med drugim zaradi višjih cen energentov in višjih stroškov dela.

A pri tem župan, več, kot očitno ne gleda na ljudi, na prebivalce te občine, ki si težko privoščijo nove in nove podražitve. Življenje v Mariboru pa postaja iz dneva v dan dražje. Svetniki so na prejšnji seji že zavrnili podražitev mestnih avtobusov, cena gondole pa ostaja še vedno neznanka. Kako bo tokrat?

Važno je, da je Koroška cesta zaprta in da je pred županovim hotelom narejena “dnevna soba” z mogočnm  vodometom?

Sejo bomo spremljali tui na našem portalu e-marubor in vam o njej poročali!

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.