Gostinci na Lentu sredi gradbišča dihajo na škrge. Kdo jim bo pomagal?

Gradbišče na Lentu

Sredi gradbišča na Lentu mnogi gostinci delajo veliko izgubo. Gostov zaradi gradbišča in slabe dostopnosti ni, poleg tega je pot ovirana tudi dostavljalcem. Kdo bo gostincem povrnil stroške?

Prenova Lenta bi morala biti končana do 30. maja, a so se dela krepko zavlekla. Po nekaterih informacijah naj bi se prenova zavlekla v jesen, a je vprašanje, če bo tudi takrat že končana. Minuli petek je občina do preklica zaprla cesto med Studenško brvjo in Glavnim mostom. Zaradi obnove so na udaru predvsem tamkajšnji gostinci. Promet jim je upadel, dostop do lokalov je oviran, pred sabo imajo gradbišča. Piše spletni Večer. 

Gostinci pravijo da dobesedno dihajo na škrge. Ljudi ni, na Lent enostavno ne pridejo, saj vidijo, da je tukaj gradbišče. Konec tedna pride nekaj turistov, domačih gostov je zelo malo, problem je tudi prah, ki se dviga zaradi gradbišča.

Gradbišče na Lentu

“Najbolj pošteno bi bilo, da bi nas najemnine oprostili, ko bo Lent obnovljen. Zdaj je tu tako gradbišče in od tega nimamo nič. David terase še sploh nima končane, čemu bi zanjo plačeval?” pravi Maruša Vidovič, ki ima lokal na Lentu in poudarja, da se od lepih besed pač ne da živeti: “Županovo razumevanje nam v tem trenutku nič ne pomeni. Če so se že spustili v tak projekt, bi lahko naredili kaj drugače, morali bi vedeti, kakšen zalogaj je to.”

Prav zanimivo pa je videti gradbišče ne Lentu in ga primerjati z gradbiščem na prostoru na Trgu Leona Štuklja, katerega so obnavljali v času Franca Kanglerja. Kakšna jeza in srž je bila takrat. Mediji so vsak dan poročali o izpadu prometa trgovcev, o nedostopnosti ljudi,  pisali so grozilna pisma, delali demonstracije. Zanimivo..  Na Lentu se nič takega ne zgodi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.