DARS – Predvidena dela in zapore do 26. avgusta 2022

Ta konec tedna bodo zaradi poletnih migracij najdaljši zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji. Povečan promet z zastoji je pričakovati tudi na primorski avtocesti v obe smeri vožnje, zastoji v smeri Kopra lahko segajo tudi na ljubljansko južno in zahodno obvoznico.

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka celostna obnova odseka med Zadobrovo in Novimi Jaršami (več informacij). Predvidoma do sredine septembra bo promet proti Zadobrovi potekal po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu. V naslednjih fazah obnove bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 poteka preureditev priključka Nove Jarše na Leskoškovi cesti. Zaprti so uvoz na hitro cesto proti Zadobrovi, izvoz iz smeri Zadobrove proti Novim Jaršam ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi. Obvoz je čez sosednje priključke (Zaloška cesta, Ind. cona Moste in krožišče Tomačevo).

Na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med priključkoma Ljubljana sever (Celovška cesta) in Ljubljana Industrijska cona Šiška poteka sanacija vozišča, poškodovanega med neurjem, ki bo trajala do konca avgusta. Ves promet je preusmerjen na polovico hitre ceste (smerno vozišče proti Bežigradu), kjer je v razdalji 300 m urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaprt je tudi uvoz na priključku Industrijska cona Šiška (Litostroj). Na območju delovne zapore je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Primorska avtocesta

V nedeljo, 21. avgusta 2022, med 14. in 21. uro bo promet na primorski avtocesti A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru potekal po voznem in prehitevalnem pasu, hitrost vožnje bo omejena na 80 km/h.

Na primorski avtocesti A1 sta zaprti počivališči Studenec sever in Studenec jug zaradi projekta prenove malih počivališč

Gorenjska avtocesta

Do 31. avgusta 2022 bo oviran promet na priključku Vodice proti Kranju (uvoz in izvoz v tej smeri) zaradi del v sklopu izgradnje obvoznice Vodice.

Na gorenjski avtocesti A2 sta zaprti počivališči Povodje vzhod (v smeri proti Jesenicam) in Lipce jug (v smeri proti Ljubljani) zaradi projekta prenove malih počivališč.

Štajerska avtocesta

Do konca septembra 2022 bo na vzhodni mariborski obvoznici A1 med krožiščem Pesnica in razcepom Dragučova spremenjen potek prometa zaradi gradnje železniškega viadukta. Zaprta sta oba prehitevalna pasova, promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Pomurska avtocesta

Na pomurski avtocesti A5 je zaprto počivališče Dolinsko (v smeri proti Lendavi) zaradi projekta prenove malih počivališč .

Kraška avtocesta

Do konca oktobra bo zaprta kamionska cesta Fernetiči zaradi gradnje krožišča.

Obalna hitra cesta

Do 30. septembra 2022 bo na obalni hitri cesti H6 na priključku Koper center (Slavček) zaprt uvoz proti Izoli. Zapora je namenjena povečanju pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.