Mladi slovenski demokrati na Poljskem o svobodi in suverenosti

slika SDM

Člani Slovenske demokratske mladine so se udeležili Freedom Campusa, ki je potekal v organizaciji fundacije New Direction – intelektualne baze evropskega konservatizma, ustanovljene s strani bivše britanske predsednice vlade Margaret Thatcher.

Delegacija, ki so jo sestavljali generalni sekretar SDM Nejc Brence, podpredsednik SDM Luka Simonič, mednarodni sekretar SDM Žiga Ciglarič ter predsednik občinskega odbora SDM Komenda Janez Marinko, je v petek najprej obiskala Belweder, stavbo, ki služi kot rezidenca predsednika Republike Poljske. V rezidenci so opravili pogovor s Pawłom Szrotom, vodjo kabineta poljskega predsednika.

Po obisku Belvedera so se delegacije iz cele Evrope premaknile v Kancelario Premiera – kabinet predsednika poljske vlade. Zaposleni so jim predstavili njihove zadolžitve, potek dela v kabinetu, protokol in pravila, ki potekajo ob srečanju s premierom, ter razkazali prostore, v katerih deluje predsednik vlade.

Obiskali so tudi Sejm – spodnji dom poljskega parlamenta. Gostom iz različnih evropskih podmladkov so se pridružili podpredsednik Sejma Ryszard Terlecki, poslanec v Sejmu in tiskovni predstavnik stranke Pravo in solidarnost Radosław Fogiel ter poslanec v evropskem parlamentu Dominik Tarczyński. Na srečanju so prisotni razpravljali o varnostni situaciji v Evropi, migrantski politiki ter hibridnih napadih, ki se jih poslužuje Putinov režim v Rusiji.

Vodja SDM delegacije na Poljskem, Nejc brence, generalni sekretar SDM se je ob koncu srečanja tudi zahvalil organizatorjem. “Zahvaljujemo se organizatorjem (fundaciji New Direction in kolegom iz stranke Pravo in solidarnost) za vrhunsko organizacijo dogodka, priložnost debate s poljskimi odločevalci ter za pripravljenost, da povežejo mlade evropske konservativce.”

vir, slike SDM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
89%
0.5km/h
96%
13°C
15°
11°
12°
Sun
12°
Mon
11°
Tue
9°
Wed
10°
Thu

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA