DARS – Predvidena dela in zapore na štajerski avtocesti do 13. maja 2021

Dars avtocesta

Od petka, 7. maja 2021, od 20. ure do ponedeljka, 10. maja 2021, do 5. ure bo zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaradi rednih vzdrževalnih del (dela v predorih in zamenjava mostne dilatacije). Zaprti bodo tudi uvoz na avtocesto na priključku Blagovica proti Mariboru, uvoz in izvoz na priključku Trojane proti Mariboru, uvoz na priključku Trojane proti Ljubljani ter izvoz na priključku Vransko proti Mariboru. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Izredni prevozi skozi popolno zaporo ne bodo mogoči.

Na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico poteka načrtovana obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer poteka po dveh pasovih v smeri proti Pesnici in po enem v smeri Šentilja.

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Do četrtka, 6. maja 2021, bo promet na odseku štajerske avtoceste A1 med Blagovico in Krtino proti Mariboru potekal po enem pasu zaradi sanacije vozišča.

Do 12. maja 2021 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med priključkoma Celje center in Celje zahod proti Mariboru promet potekal po dveh zoženih pasovih zaradi sanacije protihrupne ograje.

[color-box color=”blue”] Konec tedna bo zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Prav tako konec tedna bo na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani promet potekal le po enem pasu. V nočeh s četrtka na petek in s ponedeljka na torek bosta popolni zapori predora Golovec, ves promet bo preusmerjen čez severno ljubljansko obvoznico.[/color-box]

VREME

Maribor
delno oblačno
57%
40%
27°C
28°
25°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.