DARS – Predvidena dela in zapore na štajerski in primorski avtocesti do 5. avgusta 2021

dars

Do začetka septembra bodo na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in priključkom Celjem vzhod potekala obnovitvena dela na območju viadukta Žepina (obnova hidroizolacije in asfalta ter zamenjava dilatacij na viaduktu). Promet poteka po polovici avtoceste in je urejen po dveh pasovih v eno smer in po enem pasu v drugo smer, z dnevnim obračanjem zapore, odvisno od gostote prometa.

V času obnovitvenih del bodo izredni prevozi do širine 6 m možni po dveh voznih pasovih in do širine 3,7 m po enem voznem pasu v nočnem času, predvidoma do 4. ure zjutraj. Izredni prevozi, tudi tisti, ki presegajo 120 t skupne mase, morajo biti najavljeni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Predvidoma do 6. avgusta 2021 bo v nočnem času med 18. in 2. uro na odseku štajerske avtoceste A1 med razcepom Slivnica in Žalcem oviran promet na prehitevalnih pasovih zaradi pometanja vozišča.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto poteka obsežnejša obnova cestišča in objektov, ki bo trajala do prve polovice novembra letos (več informacij). V prvi fazi zapore, ki bo trajala predvidoma do 20. avgusta 2021, sta zaprta prehitevalna pasova. Promet v obe smeri poteka po zoženih voznih pasovih, hitrost vožnje je omejena na 60 km/h.

Zaradi začetka počitnic v južnem delu Nemčije (Bavarska in Baden-Wuerttembeg) je tudi ta konec tedna med četrtkom in ponedeljkom pričakovati močno povečan promet skozi Slovenijo ter daljše čakalne dobe in zastoje pred mejnimi prehodi s Hrvaško in Avstrijo. Najbolj obremenjeni bodo mejni prehodi Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja in Karavanke. Voznikom priporočamo izbiro drugih, manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
73%
4.1km/h
75%
9°C
11°
8°
8°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.