Dedek Mraz v Mariboru

Avtor: Andrejj, Vir: Wikipedia

Preteklo soboto je prišel med nas v Maribor Dedek Mraz. Otroci s starši so ga veselo s pesmijo pričakali in pozdravili na Snežnem stadionu pod Pohorjem. Je eden izmed treh dobrih mož, ki obdaruje pridne otroke v decembru. V naših običajih je že iz časa Jugoslavije dalje. Prevzeli smo ga po ruskih legendah.

V torek je Dedek Mraz s svojo praznično okrašeno kočijo s pravljičnim spremstvom začel vsakoletno potovanje po mestnih soseskah. Ustavlja se povsod, kjer ga čakajo otroci. Najprej je obiskal otroke v Kamnici in centru Maribora, peljal in ustavljal se je ustavil na Vrbanski cesti, Gosposvetski cesti pred OŠ Prežihovega Voranca, Turnerjevi ulici, Koroški cesti,  Strosmayerjevi ulici, Mladinski ulici.

Včeraj je začel svojo pot pri Dvorani Tabor in obiskal otroke na Poljanah, Studencih in Limbušu. Danes v četrtek, 14. decembra, bo popoldne obiskal otroke na Griniču, Pobrežju in Brezju. Naslednji teden bo v ponedeljek obiskal še otroke na Teznu, v torek na Taboru, v sredo se bo zapeljal do Miklavža na Dravskem polju, Dravskega dvora, Dobrovcev in Skok.

Na veliko žalost otrok se bo Dedek Mraz v petek, 29. decembra, poslovil. Pred slovesom se bo še popeljal po svetlečih mestnih ulicah in se ustavil v pravljičnem Vilinskem mestu, kjer bosta nagajivi Rudi in palček Božo otroke nasmejala, da se bo slišalo na vrh Pohorja. Svoj letošnji obisk pa bo zaključil na Trgu Leona Štuklja.

J. L.

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
1km/h
15%
13°C
15°
13°
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.