Dejan Karba spet trosi laži? Poglejte kaj se je spet zlagal?

Dejan Karba spet trosi laži. Poglejte kaj je spet lažnega zapisal!
Dejan Karba
Dejan Karba, slika Nova24TV

Ko že misliš, da si videl vse od Socialnih demokratov, pa pride še Dejan Karba, t.i. novinar, kateri bi že moral imeti imeti, v znamenju ostržka, zagotovo najdaljši nos na svetu.

Famozni “novinar” Dejan Karba z novo lažjo?

V  izdaji časnikov Svet24 in tudi spletnega portala Primorske novice je novinar, če temu, sploh lahko rečemo novinarsko delo,  Dejan Karba, objavil članek z naslovom »Kam je izginilo 16 milijonov evrov za slovenske občine«, ki je poln laži in manipulacij. Novinar in nekdanji kandidat Socialnih demokratov za župana občine Ljutomer (ki je znan po lažeh v zadevi Patria in lažeh glede sina kardinala Rodeta, ki si ga je preprosto izmislil), trdi, da je vlada Janeza Janše več slovenskim občinam odvzela 16 milijonov evrov, ko so jih te želele porabiti za gradnjo internetne infrastrukture na območjih mest in vasi, da razpisa za boljšo infrastrukturo v slovenskih mestih in vaseh ne bo, ter da naj bi se ministra za digitalizacijo in evropsko kohezijsko politiko, Mark Boris Andrijanič in Zvonko Černač, raje odločila porabiti ta denar za 150 evrov vredne digitalne bone.

Nič od zgoraj navedenega ne drži. Ne drži, da razpisa za boljšo infrastrukturo v slovenskih mestih in vaseh ne bo, ker je že zaključen. Pod delovnim naslovom GOŠO 5. Na voljo za boljšo internetno infrastrukturo po slovenskih vaseh in občinah je (že dodeljenih) 21.679.242,00 evrov nepovratnih evropskih sredstev in sredstev državnega proračuna. Na podlagi prejšnjega razpisa GOŠO 4 pa je bilo dodeljenih že 7.608.998,00 evrov. Skupaj je torej za boljšo internetno infrastrukturo v slovenskih mestih in vaseh dodeljenih 29.288.240,00 evrov sredstev. Poleg tega je Janševa vlada v okviru Načrta za okrevanje in odpornost izpogajala dodatnih 30 milijonov evrov nepovratnih sredstev, ki bodo občinam in vasem za boljšo internetno infrastrukturo na voljo že v letošnjem letu, skupaj torej 59.288.240,00 evrov.

16 milijonov evrov, seveda ni nikamor izginilo, tudi nobenega dogovora med ministroma, ki ga Karba omenja v prispevku seveda ni bilo. Gre za grdo laž in zavajanje, dodajajo na  službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Za Karbo in njegovo zavajanje na mediju Svet24, to ni nič novega. A, da so pri tem nasedli na včasih priznanem mediju Primorske novice, pa je to več, kot žalostno.

Kako že gre pregovor? Laž na laž – Socialni demokrati – Dejan Karba?

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.