Korona številke v nebo. Včeraj našteli preko 8500 dnevnih okužb!

Korona številke v nebo. Včeraj našteli preko 8500 dnevnih okužb!
covid

Po neuradnih podatkih je bilo včeraj potrjenih preko 8500 primerov okužb z novim koronavirusom. Za primerjavo: prejšnji ponedeljek je bilo potrjenih 5.174 primerov okužb.

Različica omikron se še vedno hitro širi, dnevne številke potrjenih okužb so že nekaj časa zelo visoke. Posledično se povečuje število odrejenih izolacij in karanten, kar povzroča težave v bolnišnicah, domovih za starejše, šolah, gospodarstvu in storitvah.

Vlada je zato na ponedeljkovi dopisni seji odločala o spremembi pravil pri odrejanju karanten. Od srede v karanteno po tveganem stiku z okuženim ne bo treba zaposlenim v zdravstvu, sociali ter vzgoji in izobraževanju, a se bodo morali sedem dni vsakodnevno testirati s hitrimi antigenskimi testi ali testi za samotestiranje in uporabljati FFP2-masko.

Izjema so tudi učenci, dijaki in študentje, ki bodo v stik z okuženim sošolcem prišli pri pouku. Izjema so zato, ker se bodo takrat sedem dni testirali v šoli s hitrimi antigenskimi testi za samotestiranje. “Tako se takoj umakne okuženo osebo iz pedagoškega procesa in se ohrani varno šolsko okolje,” je povedal predstojnik Centra za nalezljive bolezni NIJZ-ja Mario Fafangel

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.