Delavci Nigrada imajo dovolj negotovosti in preigravanja

Javno podjetje Nigrad, katerega večinski lastnik je Mestna občina Maribor, je po vseh zapletih in različnih političnih interesih trenutno brez direktorja. Delavci so zahtevali od nadzornega sveta, da se takoj sestane in da imenuje direktorja. Nadzorniki so se sicer sestali, vendar direktorja niso imenovali, odstopila sta še dva člana nadzornega sveta, oba predstavnika občine, podpredsednik Igor Muhič in Mitja Sagaj. V šest članskem nadzornem svetu Nigrada sta zdaj ostala samo še dva člana.

Zapletlo se je, ko župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec ni želel dati soglasja k imenovanju za direktorja Marku Plečku, ki je Nigrad vodil kot vršilec dolžnosti. Nadzorni svet je zato za direktorja imenoval Matjaža Krevlja. Vendar pa je sodišče s svojim sklepom ugotovilo, da je bil imenovan nezakonito in je zavrnilo vpis Matjaža Krevlja  v sodni register kot pooblaščene osebe. Dodatno se je zapletlo tudi zato, ker je prejšnji direktor Marko Plečko vsem odgovornim osebam preklical pooblastila in Nigrad trenutno nima nikogar, ki bi lahko podpisoval pravne akte in izplačila plač, račune. Sedaj bo direktorja imenovalo sodišče, saj  Nigrad do skupščine, ki bo 24. avgusta, potrebuje pooblaščeno osebo – direktorja.

Občina je sodišču predlagala, da za direktorja imenuje Matjaža Krevlja.

Za danes zjutraj je sklican zbor delavcev, na katerega so kot predstavnika latnikov povabili izključno župana dr. Andreja Fištravca, da pojasni svojo vizijo o imenovanju direktorja in vodenja podjetja. V času Fištravčevega županovanja , se je namreč v Nigradu zamenjalo že osem direktorjev. Delavci  Nigrada imajo tokrat  dovolj negotovosti, saj  lahko ostanejo tudi brez plač, in napovedujejo tudi večji protest pred mestno občino.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.