Obnovitvena dela na največjem križišču v Mariboru so končana

Obnovitvena dela na križišču Ptujske ceste s Tržaško cesto in Cesto proletarskih brigad so zaključena. Promet zopet poteka v vse smeri.

Križišče je bilo zaprto od 3. julija dalje, saj drugače največjega križišča v Mariboru ni bilo mogoče obnoviti. Predvideno je bilo, da bodo dela potekala do 18. avgusta 2017 in da bo tako dolgo zaprto tudi križišče. Izvajalec je z deli končal skoraj 14 dni prej kot bilo predvideno.

Čeprav so se pričakovali zastoji, teh ni bilo. Izvajalec del je dobro pripravil načrt obnove cestišča in izbral tudi najprimernejši termin, ko so šolske počitnice in je veliko Mariborčanov na dopustu. Tudi ob jutranjih in popoldanskih konicah, kakor tudi čez dan je promet skozi križišče v smeri Tezno – Tabor, potekal neovirano.

Prenova križišča je stala okoli 500.000 evrov, kar je financirala Direkcija za infrastrukturo, delo pa je izvajalo podjetje Strabag, ki zagotavlja, da bo ta obseg lahko v uporabi brez ponovnih obnovitvenih posegov od 15 do 20 let. Na cestišču je izvajalec zamenjal asfalt, dotrajane robnike ob cestišču in uredil odvodnjavanje meteorne vode. Hkrati pa je Mestna občina Maribor obnovila stebre javne razsvetljave in semaforski sistem.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.