Delegacija Mestne občine Maribor na 5. uradnem obisku Kitajske

Xi'an Vir: https://en.wikipedia.org

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da je delegacija občine pod vodstvom župana, dr. Andreja Fištravca, trenutno  na 5. uradnem obisku na Kitajskem. Župana spremljajo njegov svetovalec Marko Kovačič, član Projektnega sveta mag. Tomaž Kancler, članica sveta zavoda Mariborske razvojne agencije dr. Magdalena Šverc, vodja županovega kabineta Marjeta Kristofić Jamnik ter koordinatorka odnosov z javnostmi in protokola Simona Partlič.

Na Kitajskem se jim je pridružil še Miloš Prislan, ekonomski svetovalec na veleposlaništvu Slovenije v Pekingu. V Xi`anu sta dr. Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor in Lv Jian, podžupan mesta Xi`an podpisala sporazum o sodelovanju in razvoju partnerskih odnosov med mestoma Maribor in Xi`an. Sporazum zajema področje investicij, kulture, prometa in športa.

V okviru obiska mesta Xi`ana se je mariborska delegacija sestala še z vodstvom tamkajšnje občine, biroja za turizem in vodstvom razvojne cone Xi`an, kjer so obiskali tehnološko podjetje ZTE, podjetja SHS Investment Fund in imeli sestanek s predstavniki letališča Xi’an-Xianyang. Posebej intenzivni pogovori so tekli na področju letalskih povezav ter na področju sodelovanja razvojnih institucij ter novih investicij v Mariboru in okolici.

Po podatkih Statističnega urada RS je v letu 2016 Maribor obiskalo 1408 kitajskih turistov, medtem ko leta 2013 samo 598. Tako mesto v treh letih beleži porast števila Kitajskih turistov za 135 %, medtem ko se je število nočitev Kitajskih turistov iz leta 2013 (1225) do leta 2016 (2971) povečalo za 143 %.

.

VREME

Maribor
oblačno
79%
2.6km/h
100%
8°C
10°
7°
8°
Wed
4°
Thu
3°
Fri
6°
Sat
8°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.