Nujno sporočilo za bolnike, ki čakajo na ne nujne posege!

Naročanje bolnikov na ne nujne posege bo treba začeti na novo, seznama ni mogoče kar prenesti, opozarjajo na zdravniški zbornici.

Prilagojen način dela tudi po končani epidemiji

“Čeprav podatki kažejo, da se epidemija pri nas širi dokaj umirjeno, ne moremo biti gotovi, da bo tako ostalo, še posebej, če ne bomo spoštovali predpisanih omejitev,” je  je opozorila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Zdenka Čebašek-Travnik.

Zdravstveni zavodi že pripravljajo na prilagojen način dela, ob tem pa se je treba zavedati, da bo obravnava bolnikov počasnejša. “Vsakokrat bo treba poskrbeti za osebno varovalno opremo tako zdravnikov kot bolnikov, prav tako bo treba zračiti in razkuževati prostore,” je pojasnila. Kot je Čebašek-Travnikova opomnila, bo treba računati tudi na to, da zdravnikov in drugega zdravstvenega kadra nekaj časa ne bo dovolj, saj bo del osebja še vedno intenzivno deloval na področju dela z bolniki s covidom-19.

Naročanje bolnikov po sedaj veljavnih aktih ne bo izvedljivo, tudi zaradi nepredvidljivega konca epidemije. “Ne moremo enostavno seznama iz meseca marca prenesti na mesec maj. Vse bo treba začeti na novo,” predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.

MG


VREME

Maribor
pretežno oblačno
63%
1km/h
75%
20°C
22°
19°
18°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.