Janez Potočnik, slika: radio Ognjišče

V medijih se vsake toliko časa pojavi novo ime za novega predsednika vlade, pa čeprav vlada Janeza Janše že od prvega dne dela dobro in nemoteno.

Delo išče novega kandidata za predsednika vlade?

Očitno leva opozicija ni sposobna najti novega mandatarja za predsednika vlade, katerega si tako srčno želijo. Očitno je njihova želja po vladanju res močna. A očitno tako nesposobna, da novega mandatarja išče kar levo trobilo Delo.

Za opozicijo ni sprejemljiv sedanji predsednik vlade (niti za večino anketiranih), tudi pozicija počasi, toda vztrajno razpada. Samookolicani kandidat KUL za predsednika vlade je padel v nemilost s prihodom Erjavca na predsedniško mesto Desusa, ki ga del pozicije ne podpira, zato ne more dobiti 46 glasov in zrušiti vlade, ugotavljajo v Delu.

Kot se sprašujejo v Delu, kje je izhod? “Ker se nad obema kandidatoma zgrinjajo številne težave, je zato enostavna rešitev poiskati novega kandidata,” so zapisali. “Kdo je ta, ki bi mu zaupali vodstvo vlade in predsedovanje EU?” V Delu ugotavljajo, da imamo Slovenci kandidata, ki mu ni mogoče očitati goreče strankarske pripadnosti, ki ima bogate domače in mednarodne izkušnje. To je dr. Janez Potočnik, ki ga vsa Slovenija pozna kot ministra za evropske zadeve, odličnega komisarja za znanost, odličnega komisarja za okolje, idejnega očeta principov krožnega gospodarstva in dobrega ekonomista, zdaj delujočega v IPR pri OZN. So navijaško zapisali pri Delu.

No, daleč smo prišli da kul koaliciji kandidate išče kar “levosučni” časopis Delo. Pa ne bodo rekli, da je KUL, da kandidata iščejo mediji?

MP