Policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1013 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 389 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 47 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

V 41 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v treh nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v treh pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov sta bila pridržana dva voznika in zaseženih 12 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 25 intervencij na javnih krajih in 19 v zasebnih prostorih. Pridržana sta bila dva kršitelja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 31 tatvin, 14 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, dve povzročitvi telesnih poškodb in dve kaznivi dejanji v povezavi s prepovedanimi drogami ter eno ponarejanje listin, drzna tatvina, nasilje v družini in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 17 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 14 na območju Policijske uprave Koper in 3 na območju Policijske uprave Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (13), Kosova (2) in Irana (1).