Deset Viol, po tekmi napadlo tri policiste?

Deset mariborčanov
PU policija trak maribor nesreča

Po sobotni nogometni tekmi Prve lige Telemach med Mariborom in Koprom (1:1) naj bi se po poročanju Večera zgodil incident, v katerem so bili lažje poškodovani trije policisti,

Deset huliganov se je spravilo na tri policiste?

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga je dejala, da so policisti po koncu tekme z obiskovalcem prireditve izvedli postopek, ker je ta predhodno kršil javni red in mir. V policijski postopek se je nato vmešalo več deset navijačev. Kovačič Čelofigova je v policijskem jeziku pojasnila, da je prišlo do kršitve javnega reda in miru in tudi podanih elementov suma storitve kaznivega dejanja, zaradi česar so policisti uporabili prisilna sredstva.

“Iz posnetka, ki smo si ga ogledali, pa je izhajalo, da so navijaški huligani postopek zoper enega izmed njih izkoristili za obračun s policijo,” je dejala Anita Kovačič Čelofiga. Nepridipravi so tolkli po uniformirancih, grabili za njihove tonfe (palice, ki jih policija uporablja kot prisilno sredstvo), jih brcali. “Tri policiste je med izvajanjem policijskih nalog neposredno napadlo več navijačev z udarci in brcami, tudi ograje so metali vanje. Policist izvlekel tudislužbeno pištolo.in jo usmeril v zrak in jo na takšen način pripravil za morebitno uporabo, če drugače ne bi mogel odvrniti sočasnega protipravnega napada, s katerim je bilo ogroženo življenje policistov.

Trije policisti, šlo naj bi za pripadnike posebne enote, so bili lažje poškodovani. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.