DeSUS razpada, radi bi šli h Golobu, člane pa jim jemlje Pivčeva

Te dni se po vsej verjetnosti piše zadnje poglavje sage o stranki DeSUS, ki leta 2022 verjetno končuje svojo zgodbo. In kdo se bo poslužil članov?


DESUS PRED DOKONČNIM RAZPADOM?

Nekaj mariborskih članov stranke DeSUS je že lani kradla stranka SD, Bratuškova, ki je ubrala drugo taktiko in upokojence odpeljala na brezplačno malico jih je kradla prav tako. Seveda pa je nekaj vidnih članov v novo stranko vzela tudi nekdanja predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec. In ravno ta, naj bi v svojo stranko privabila številne člane stranke DeSUS.

Ljubo Jasnič, formalni predsednik razpadajoče stranke Desus, ki je preostalemu “članstvu” svoje stranke obljubljal tako imenovano skupno listo Desusa in Socialnih demokratov, na parlamentarnih volitvah aprila 2022 ni naredil za kaj takega prav nič, ali zelo malo.  Viri portala Požareport pravijo , da skupna lista SD in Desusa nikoli ni bila resna opcija.  Sicer pa naj bi največji zdraharji te stranke radi odšli h Golobu, no če bo sploh naredil svojo stranko. Ti so: Srečko Felix KropeBrigita ČoklMarija PuklDrago KocbekVlado BezjakStanka NatererStanko Markovčič.

[color-box color=”yellow”] Vlado Bezjak Bezjak, naj bi bil  oče Petre Bezjak, vodilne novinarske aktivistke na RTV Slovenija, in tast Primoža Cirmana, pa naj bi kot doto (k Robertu Golobu) prinašal še del RTV in Odlazkov portal Necenzurirano.[/color-box]

A upokojenci ne zaupajo več niti  Alenki Bratušek. Prestopi v njeno stranko iz Desusa so se povsem ustavili, še več, nekateri, ki so takrat prestopili, se zdaj, hitro razočarani nad Bratuškovo, ker “za upokojence ni nič naredila.

Ladja DeSUS se tako potaplja, podgane pa bežijo. Še je čas, da se odločijo.

P.M.

VREME

Maribor
jasno
94%
0.5km/h
4%
19°C
23°
18°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.