Dijakinja na prakso v UKC Maribor prišla okužena s koronavirusom in brez maske

zdravnik
Slika: UKC Maribor

Neverjetno, a resnično. Dijakinja Srednje zdravstvene šole Maribor naj bi prišla na prakso v mariborski UKC okužena s koronavirusom in brez obrazne zaščitne maske, kot je predvideva pravilnik UKC-ja.

Bralka Slovenskih novic je opozorila, da naj bi dijakinja Srednje šole na delovno mesto prišla, kljub temu, da je bila pozitivna na hitrem testu na novi koronavirus. Še več: po navedbah bralke v zdravstveni ustanovi naj ne bi bila opremljena niti z obrazno masko. Bralka dejanje dijakinje ocenjuje za malomarno, saj da je bila na oddelku, kjer so rizične skupine. Premila se ji zdi tudi sankcija: dekle naj bi izključili za eno leto. »Sporno se mi zdi, saj bi takšna malomarnost morala biti sankcionirana s prepovedjo dela v zdravstvu,« piše portal Slovenske novice.

V UKC so potrdili, da je »dan pred opravljanjem prakse na Oddelku za pljučne bolezni UKC Maribor dijakinja, ki jo omenjate, v srednji šoli opravila HAGT (hitri test, op. p.), ki se je izkazal za pozitivnega.« Zato je bila napotena še na PCR-testiranje. »Naslednji dan, ob začetku opravljanja prakse, dijakinja na Oddelku za pljučne bolezni ni predložila rezultata PCR-testiranja, zato je bila pozvana, da HAGT testiranje opravi v UKC Maribor, vendar je to možnost zavrnila,« pojasnjujejo iz mariborskega UKC.

Glede na protokol, ki velja v njihovi ustanovi, so dijakinjo vljudno prosili, da oddelek zapusti, »saj opravljanje prakse brez dokaza o negativnem testu ni mogoče«. Dekle je to tudi storilo, iz UKC Maribor pa še dodajajo, da se vse skupaj dogajalo v prisotnosti mentorice Srednje zdravstvene in kozmetične šole.

Dijakinja zdravstvene šole Maribor bi lahko vedela, kako se obnašati v UKC-ju.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.