Prorusko usmerjena Kučan in Fajonova sramotita Slovenijo?

Tanja Fajon, SD
Tanja Fajon, fotomontaža - Demokracija

Med tem, ko se cela Evropska unija prizadeva, da pomaga Ukrajini, katero je pred letom dni napadla Rusija, je pri nas Gobobovanje bolj prorusko  usmerjano?

Tanja Fajon, je ena tistih  nekdanjih Evropskih poslank, ki je v času vlade Janeza Janše nasprotovala njegovemu obisku v Kijevu pred letom dni. No sama je vseeno za tem odšla v Kijev. in čeprav se na zunaj kaže pripravljenost Pomagati Ukrajini, pa je stanje le malo drugače, kar nam levi mediji prodajajo, kot čisto zlato. 

Zagotovo se spominjate zadnjega predsednika komunistov Milana Kučana, ki ob agresiji Rusije nad Ukrajino ni obsodil Rusije, ampak se je sprenevedal. Tako kot v njegovih komunističnih časih, seveda. Kučan je na vprašanje Voduška, kdo je kriv za vojno, Rusija ali Ukrajina: “Pri taki stvari so krivde vedno deljene, deljene v smislu, da niso našli načina  da se pogovorijo o teh stvareh. Vodušek: zakaj pa že pred vojno ni prišlo do tega, da Ukrajina dobi nek status države… Kučan: saj je Finska ravno tako na meji z Rusijo, pa ima nevtralen status, tako da…”

Tudi zunanja ministrica Tanja Fajon se pri vprašanju agresije Rusije nad Ukrajino spreneveda. Sprenevedala se je že ob Janševem obisku Kijeva pred letom dni. Takrat je dejala: “Slišati pa je in delim te kritike, da je današnji odhod predsednika vlade tvegana poteza, lahko celo nevarna poteza in neusklajena z institucijami. Da gre za farso na eni strani, mogoče tudi za solidarnost in pogum, ampak predvsem za farso.”

Sama danes pravi, da bi vsaka pobuda za uvrstitev Rusije na seznam držav, ki podpirajo terorizem, kar je predlagala danes stranka SDS, pomeni kaznovanje celotnega ruskega naroda. Kot pravi je potrebno najti pot za začetek pogajanj za vzpostavitev trajnostnega in pravičnega miru v Ukrajini. Pred kratkim je Fajonova nasprotovala tudi omejitvi Ruskih vizumov pri nas. 

Neumnostim proruskih Golobovih podanikov pri nas, ni ne konca ne kraja. Zato je to le delček proruskih mnenj, Golobovih politikov.

Svoje je danes v parlamentu, predvsem politikom kova Kočan, Golob, Fajon, povedal tudi predsednik SDS, Janez Janša.

Se nadaljuje…

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.