Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tesla, zajem slike,

Kot smo že poročali so bili mariborski policisti v nedeljo, 28. aprila, okoli 1. ure ponoči obveščeni o hujši prometni nesreči na Gosposvetski cesti v Mariboru.

Ob ogledu videoposnetka nesreče, ki jo je ujela varnostna kamera bližnjega gostinskega lokala, se je sprva zdelo, da je objestni voznik nesrečnega pešca pokosil z avtom, vodja oddelka za cestni promet na Policijski upravi Maribor Boris Verbič pa je včeraj povedal, da je 23-letnika hudo poškodovala varnostna ograja, ki je nanj padla po tem, ko se je povzročitelj z veliko hitrostjo zaletel v njo in jo dobesedno izruval, poroča Večer.

Za volanom Tesle avstrijskih registrskih oznak, naj bi sedel Peter Č. Po Koroškem mostu je vozil v smeri Gosposvetske ulice s tako veliko hitrostjo, da krožnega krožišča ni zvozil, pač pa je zapeljal naravnost, treščil v varnostno ograjo, nakar je z avtom peljal še naprej, prevračal betonska korita in kesone in se ustavil šele na parkirišču za lokalom Artur. Sreča v nesreči je bila, da tesle ni odneslo na teraso gostinskega lokala, kjer sta sedeli mladi ženski, ali v kiosk s hitro prehrano, ki je med vikendom precej obiskan.

zajem slike,

Voznik se v nesreči ni poškodoval, so pa na mariborski policijski upravi potrdili, da je vozil pijan. Alkotest je izmeril, da je imel v krvi nedovoljeno stopnjo alkohola, policisti pa so vozniku odredili tudi strokovni pregled z analizo krvi in urina in povzročitelj nesreče ga ni zavrnil. Ko je strokovni pregled opravil, je Peter Č. smel domov, a se v nedeljo tja ni vrnil, doda Večer.

Kje se torej nahaja povzročitelj nesreče baje ne ve nihče. Je pobegnil v drugo državo, se je skril pri prijateljih, sorodnikih? Policisti, ki ga niso pridržali zaradi povzročitve nesreče in hude telesne poškodbe, bodo sedaj očito imeli nalogo, da Petra Č. najdejo.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
94%
3.1km/h
75%
16°C
16°
15°
15°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
12°
Fri
12°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.