Dobili smo odgovor! Kako za hrano socialno ogroženim poskrbijo v Domu pod Gorco?

Včeraj smo na naš portal dobili sliko, kjer se, kjub prepovedi zbiranja pred kombijem Doma pod Gorco, kjer se razdeljuje hrana socialno ogroženim, zbira množica ljudi. Z vprašanji smo se obrnili na Dom pod Gorco, kjer so nam danes poslali odgovore.

V socialni kuhinji imamo zelo poostrene ukrepe

  1. Kako pri vas skrbite za vse higijenske normative glede koronavirusa?  V zvezi s socialno kuhinjo imamo zelo poostrene ukrepe in zelo hitro smo se pripravili na situacijo corona virusa. Kker je prostor v socialni kuhinji zelo majhen smo vse odjemalce obvestili, da si hrano nosijo domov in se ne zadržujejo v prostorih. Prav tako smo pri izdajni liniji naredili stekleno pregrado, da ni neposrednega stika med odjemalci in tistimi, ki delijo obroke. Zaposleni, ki delijo hrano imajo maske in vsa zaščitna sredstva.
  2. Kako zaščičite brezdomce, pri podeljevanju hrane. S pomočjo MOM-a smo dobili pomoč in sicer reditelja, ki dnevno vzpostavlja red in spušča posamično ljudi v socialno kuhinjo, vendar je v dani situaciji zelo težko vzpostaviti red zunaj, ko ljudje čakajo v vrsti, saj se ne držijo navodil. Bomo pa vsekakor poostrili in še bolj pozorni, da bo tudi zunaj varna razdalja. Prav tako jim ne dopuščamo, da se ljudje zadržujejo v majhni socialni kuhinji, ampak, da si hrano odnašajo domov in v notranje prostore kontrolirano spuščamo odjemalce.
  3. Zakaj vaši uporabniki hrane ne spoštujejo razdalje 2 metra, katero je včeraj sprejela MOM? To vprašanje pa bi lahko namenili ne samo uporabnikom, ampak tudi ostalim, ki se tega ne držijo in nasploh ne jemljejo situacijo zelo resno. Sprotno opozarjamo uporabnike, ki čakajo v vrsti in tudi reditelja, ki tam skrbi za posamično vstopanje v socialno kuhinjo smo opozorili, da jih še bolj opozarja na varnostno razdaljo.

V upanju, da zajezimo koronavirus tudi pri nabolj šibkejših pozdravjamo ukrepe Doma pod Gorco!

Preberite tudi: Kljub vsem opozorilom, socialno šibki hodijo po hrano kar v gruči!

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.