Dobra novica! Selitev oddelka za pljučne bolezni v UKC Maribor se lahko začne.

UKC MARIBOR skladišča
slika: UKC Maribor

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt selitve oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor.

Selitev oddelka za pljučne bolezni iz Pohorja v UKC Maribor

Z odobritvijo naložbe za selitev oddelka za pljučne bolezni iz dotrajane stavbe na Pohorju v matično enoto v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor začenjajo obsežen investicijski cikel na področju krepitve javnega zdravstva, ki mu bo v naslednjih letih namenjeno prek pol milijarde evrov nepovratnih evropskih sredstev, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, piše portal Politikis.

Cilj naložbe je vzpostaviti primerne pogoje za delo na področju pulmologije na novi lokaciji mariborskega kliničnega centra z ureditvijo prostorov, ki bodo ustrezali standardom dejavnosti. “Gre za izjemno pomemben prispevek h krepitvi delovanja slovenskega zdravstvenega sistema in nujen korak k zagotavljanju odpornosti na izredne razmere zaradi epidemije,” so ocenili.

Omenjenemu projektu, kot so napovedali, sledijo še naložbe v okviru celovite prenove UKC Maribor in Ljubljana ter naložbe v krepitev zdravstvenega sistema po vseh regijah.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
88%
2.1km/h
100%
-2°C
-1°
-4°
-1°
Sat
-2°
Sun
-1°
Mon
4°
Tue
3°
Wed

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA