Stotnik Jure Lampe
Stotnik Jure Lampe (Foto: Facebook)

Vojak ali uslužbenec vojske  ne sme biti član politične stranke, Slovenske vojske pa ni dovoljeno uporabljati za strankarsko dejavnost, a to levičarjev ne zanima. Predstavljamo vam stotnika slovenske vojske, ljubitelja JLA in stranke SD?

Stotnik slovenske vojske piše Mladini anonimke?

Uredništvo portala Nova24TV je posredovalo podatek, da naj bi bil avtor anonimke, ki je romala direktno na Mladino stotnik Jure Lampe, ki je bil prav tako prisoten na predavanjih. Lampe je potočno zelo blizu stranki SD. Dejstvo pa je, da vojak ne sme biti član politične stranke, Slovenske vojske pa ni dovoljeno uporabljati za strankarsko dejavnost-

Prav tako pa je znano, da je bila Slovenska vojska že v preteklosti večkrat deležna političnih iger in ideologij. SV se je soočala tudi z očitki, da gre pravzaprav še vedno za vojsko JLA. To nikakor ne velja za vse pristne domoljube v njej, kar nekaj jih je, ki s svojo visoko moralo in cenjenimi dejanji branijo našo domovino doma in v mirovnih operacijah po svetu in njim lahko res le iz srca čestitamo.

Je pa pro-JLA usmerjena prav gotovo stranka SD, ki je ponosna naslednica komunistične partije iz nekdanjega režima, ki smo se ji na začetku 90. let Slovenci morali upreti z orožjem. Leva opozicija si profesionalne, usposobljene in dobro oborožene vojske ne želi, posledica tega je tudi močno podhranjeno stanje, v katerem se je SV znašla. Spomnimo, tudi 780 milijonov evrov, ki bi jih v roku nekaj let namenili vojski, je bilo za opozicijo nekaj, kar se nikakor ne sme zgoditi.

Tednik Mladina se je razpisal o tem, da naj bi bili slovenski vojaki, ki so se letos 20. januarja udeležili izobraževanja v okviru Centra vojaških šol, na predavanjih deležni  politične propagande. Po poročanju levičarskega tednika, se je skliceval na fotografije in poročilo nekaterih vojakov, naj bi imel državni sekretar Bojan Pograjc pred vojaki politični govor, “podkrepljen s poudarjanjem, da je trenutni predsednik vlade najboljša možna izbira v Sloveniji.”

Glede same vsebine se v vojski niso opredeljevali, dodali pa so, da predavatelji predstavijo glavne pristojnosti in odgovornosti nosilcev sistema nacionalne varnosti s poudarkom na odnosu do Slovenske vojske. Kot ponavadi za takimi novicami brska še en levi medij 24ur, ki je poslal je v kabinet predsednika vlade – kjer brigadir Pograjc pokriva področje vojaških, obrambnih in zunanjih zadev – novinarsko vprašanje. V odgovoru so jim zapisali da je prispevek ki ga je objavil tednik Mladina večinoma netočen ali pa iztrgan iz konteksta.

Ja kaj pa je drugega za pričakovati od leve Mladine? Politično opredeljeni stotnik slovenske vojske, očitno ne ve, da vojska ni njegov privatni politični poligon in da je to slovenska in ne jugoslovanska vojska, v katero očitno še vedno verjame.

Kolaž političnih stališč s Facebook profila stotnika Slovenske vojske Jureta Lampeta. (Foto: Facebook)

PM