Domen Prevc na stopničkah, Zajc z daljavo dneva šesti

Polet Domna Prevca in Graneruda v prvi seriji Kulma
Polet Domna Prevca in Graneruda v prvi seriji Kulma (zaslonska slika TV SLO)
Granerud s 100 točkami prevzel vodstvo v svetovnem pokalu

V Saporu so se mu stopničke izmaknile, na letalnici na Kulmu pa ne: Domen Prevc (236,0/224,0) je na prvi tekmi sezone v poletih osvojil 3. mesto. Zmagal je Halvor Egner Granerud s poletoma 238,0 in 231,0 metra. Timi Zajc je v finalu silovito napadel, z daljavo dneva 243 metrov je napredoval s 13. na šesto mesto. Žiga Jelar je bil 7., Anže Lanišek 13. in Lovro Kos 16.

V boju za zmago je Granerud, ki je vodil že po prvi seriji, za skoraj devet točk premagal Stefana Krafta. Domen Prevc, ki je blestel predvsem v prvi seriji, ko je izkoristil ugodne razmere, je bil za 2,4 točke boljši od četrtouvrščenega Piotra Žyle. Granerud je Kubackemu (danes je bil 10.) prevzel rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Razmere so se ob sneženju in vetru spreminjale, žirija je imela veliko dela. “Imel sem srečo z vetrom, ki me je ponesel daleč,” je po prvem poletu za TV SLO 2 povedal Domen Prevc, njegov brat Peter, ki se z daljavo 130 metrov ni prebil v finale, pa seveda ni imel razloga za veselje: “Na tem Kulmu se ne ujamem, skok je bil prepozen in sem lahko le odsmučal dol.” Malo pred nastopom Petra Prevca je žirija zaradi slabših razmer zvišala zaletišče, a Petru to ni pomagalo.

Meta opis: Preberite o zmagovalcu prve tekme sezone v poletih Halvor Egner Granerudu, o Domenu Prevcu, ki je osvojil 3. mesto in o Timiju Zajcu, ki se je z daljavo dneva prebil na šesto mesto.

Vir – več: rtvslo.si

VREME

Maribor
jasno
50%
3.6km/h
0%
27°C
27°
23°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.