..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Domen Prevc na stopničkah, Zajc z daljavo dneva šesti

Polet Domna Prevca in Graneruda v prvi seriji Kulma
Polet Domna Prevca in Graneruda v prvi seriji Kulma (zaslonska slika TV SLO)
Granerud s 100 točkami prevzel vodstvo v svetovnem pokalu

V Saporu so se mu stopničke izmaknile, na letalnici na Kulmu pa ne: Domen Prevc (236,0/224,0) je na prvi tekmi sezone v poletih osvojil 3. mesto. Zmagal je Halvor Egner Granerud s poletoma 238,0 in 231,0 metra. Timi Zajc je v finalu silovito napadel, z daljavo dneva 243 metrov je napredoval s 13. na šesto mesto. Žiga Jelar je bil 7., Anže Lanišek 13. in Lovro Kos 16.

V boju za zmago je Granerud, ki je vodil že po prvi seriji, za skoraj devet točk premagal Stefana Krafta. Domen Prevc, ki je blestel predvsem v prvi seriji, ko je izkoristil ugodne razmere, je bil za 2,4 točke boljši od četrtouvrščenega Piotra Žyle. Granerud je Kubackemu (danes je bil 10.) prevzel rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Razmere so se ob sneženju in vetru spreminjale, žirija je imela veliko dela. “Imel sem srečo z vetrom, ki me je ponesel daleč,” je po prvem poletu za TV SLO 2 povedal Domen Prevc, njegov brat Peter, ki se z daljavo 130 metrov ni prebil v finale, pa seveda ni imel razloga za veselje: “Na tem Kulmu se ne ujamem, skok je bil prepozen in sem lahko le odsmučal dol.” Malo pred nastopom Petra Prevca je žirija zaradi slabših razmer zvišala zaletišče, a Petru to ni pomagalo.

Meta opis: Preberite o zmagovalcu prve tekme sezone v poletih Halvor Egner Granerudu, o Domenu Prevcu, ki je osvojil 3. mesto in o Timiju Zajcu, ki se je z daljavo dneva prebil na šesto mesto.

Vir – več: rtvslo.si

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1km/h
0%
12°C
14°
9°
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon
1°
Tue

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.