Drama sredi Maribora! 18-mesečni otrok pristal v reki Dravi.

PU policija trak maribor nesreča

Mimoidoči v okolici Koroškega mosta v Mariboru, naj bi v Dravi opazili majhnega otroka in otroški voziček, na nabrežju reke pa je bila povsem premočena njegova mati.

V Dravi osemnajstmesečni otrok

Domačini so danes okoli poldneva v bližini Koroškega mostu v Dravi zagledali majhnega otroka in otroški voziček, na brežini pa njegovo mamo, ki je premočeno trepetala, zapišejo pri Večeru. V reševanje otroka so se nemudoma vključili očividci. Za časnik Večer je spregovorili Mariborčan, profesor ekonomsko-poslovne fakultete, dr. Davorin Kračun, ki je pomagal v reševanju, kot se je izkazalo ukrajinskega otroka. Piše portal Maribor24.

Kot je povedal dolgoletni profesor mariborske ekonomsko-poslovne fakultete Davorin Kračun, je ob videnem nemudoma tudi sam priskočil na pomoč, poklical je reševalce in sledil njihovim navodilom. Ko je prispel na kraj nesreče, sta dva moška iz reke že vlekla voziček z otrokom.

Reševalna akcija je sicer potekala brez večjih zapletov, vsi na brežini Drave pa so si oddahnili, ko je bil otrok rešen iz reke in so ga slišali zajokati. Reševalci so otroka in mati odpeljali na pregled v UKC Maribor.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
67%
4.6km/h
75%
10°C
10°
8°
9°
Fri
8°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.