Dravska kolesarska pot

slika je simbolna

V Združenju mestnih občin Slovenije (ZMOS) so izbrali projekte trajnostne mobilnosti, ki se bodo sofinancirali z evropskimi sredstvi. ZMOS je v vlogi posredniškega organa za izbor operacij pregledal in na seznam izbranih operacij vključil 16 projektov razvoja kolesarske infrastrukture, v skupni vrednosti 35,6 milijona EUR. Od tega bo 19,5 milijona evrov prišlo iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN).

Mestna občina Maribor je bila uspešna z obema projektoma, ki ju je prijavila, in sicer projekt Dravske kolesarske poti in kolesarskih poti, ki bodo mestne četrti in krajevne skupnosti povezovale s centrom mesta.

Predvidena vrednost sofinanciranja iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb znaša 19,5 milijona EUR, od tega 7,3 milijona EUR za projekte v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 12,2 milijona EUR za projekte v kohezijski regiji Zahodna Slovenija. Vira sredstev CTN za prednostno naložbo 4.4 sta Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR; 15,6 milijona EUR) in državni proračun Republike Slovenije (RS; 3,9 milijona EUR). Mestne občine bodo za izvedbo projektov vložile 16,1 milijon EUR lastnih sredstev. ZMOS bo za preostanek sredstev ESRR in RS v tej prednostni naložbi, v vrednosti približno 6,8 milijona EUR, objavil novo povabilo k predložitvi vlog, predvidoma v roku enega leta.

Dravska kolesarska pot v Sloveniji poteka na območju 18 občin ob reki Dravi: Dravograd, Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi, Podvelka, Lovrenc na Pohorju, Selnica ob Dravi, Ruše, Mestna občina Maribor, Duplek, Miklavž na Dravskem polju, Starše, Hajdina, Mestna občina Ptuj, Markovci, Gorišnica, Ormož, Središče ob Dravi.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.