Državni zbor za novega ministra za pravosodje imenoval Marjana Dikaučiča

Marjan Dikaučič
Marjan Dikaučič,,slikaKozijansko.info

V uvodnem nagovoru se je novi minister za pravosodje Marjan Dikaučič zahvalil za izraženo podporo, ki so mu jo podelili z imenovanjem na funkcijo. “Sedaj se seveda začne resno delo in to že nocoj,” je dejal.

Marjan Dikaučič, novi minister za pravosodje

Kandidat za pravosodnega ministra Marjan Dikaučič, ki ima opravljen pravniški državni izpit, je po besedah Dejana Kaloha (SDS) pravni strokovnjak na področju stečajne zakonodaje, hkrati pa ne sodi v nobeno od pravniških omrežij. “To je zelo dober signal, da bo kot pravosodni minister deloval brez pritiskov in da se bo lahko neobremenjeno posvečal pravosodnemu resorju,” je dejal v predstavitvi mnenja poslanske skupine SDS-a.

Prednost Marjana Dikaučiča je, da izhaja iz praktičnih pravnih okolij, za kandidata pa so se v SMC odločili zaradi ureditve stečajne zakonodaje, je predlog kandidature pojasnil vodja poslancev SMC Gregor Perič. Nekateri so sicer ocenjevali, da to področje ni ključno za delovanje pravne države kot take, toda v SMC so po Peričevih besedah že večkrat izpostavili, da so “politični partner gospodarstva”. Prav na tem področju zato vidijo še veliko možnosti za izboljšave, saj se tudi na ta način ščitijo delovna mesta in podjetja.

Marjana Dikaučiča je podprlo 44 od 85 prisotnih poslancev, proti pa jih je bilo 41. Na ministrskem položaju bo nadomestil Lilijano Kozlovič. 

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.